VALORI

Respectul, efortul, ambiția, munca în echipă și modestia sunt cele 5 valori principale care definesc spiritul Ultimate 11.

RESPECT

Respectul față de ceilalți este una dintre cerințele de bază ale vieții democratice și capacitatea de a trăi în societate. El afectează individul și are o dimensiune socială și colectivă. Respectul este o parte fundamentală a sportului, pentru că sportul generează situații de tensiune care trebuie rezolvate aproape instantaneu. Prin urmare, este nevoie, în afară de reguli și de standarde, ca această valoare să fie prezentă pentru a garanta interdependența cordială și corectă între oameni. În sport, respectul este necesar în situații similare celor în care este cerut în societatea mai largă, dar intensitatea momentului implică faptul că prezența sau absența respectului poate fi foarte evidentă și poate afecta evoluția situației sau evenimentului.

 

EFORT 

Există numeroase modele sociale care evită efortul și susțin în schimb norocul, oportunismul și triumful imediat. Cu toate acestea, efortul este o valoare care ne poate duce la înălțimi de neconceput și ne conduce la atingerea ținetelor și obiectivelor care ar putea să apară în alte momente îndepărtate sau inaccesibile. Dedicare, sacrificiu și perseverența dau roade, în timp ce norocul și căutarea unei victorii rapide sunt adesea trecătoare și de moment. Rețineți că, încă din școală, profesorii au promovat de mult timp o cultură de efort ca mijloc pentru dezvoltarea academică și realizarea personală, ceea ce ajută la construirea de noi modele sociale.

 AMBITIE   

Ambiția este dorința de a obtine performanța maxima dar si dorința de a evolua in fiecare zi. Această valoare se aplică atât persoanelor, cât și grupurilor. Aceasta presupune utilizarea unei rețele de valori variate precum excelența, răbdarea, disciplina, ordinea, motivația și responsabilitatea. Într-adevăr, ambiția invocă și necesită un sistem larg de valori și, la rândul său, este legată de efort și dedicare. În ceea ce privește obiectivele, ambiția este probabil cea mai sigură cale de a le atinge, deoarece este impulsul de a crește.

 

MUNCA IN ECHIPA             

Munca în echipă presupune că subiectul face parte dintr-un grup și că, în calitate de membru al acestuia, devine un element activ care acționează în numele întregului (uneori chiar până la determinarea propriei individualități). Există beneficii incontestabile de a ști că sunteți parte dintr-o echipă și acest lucru necesită învățarea și accentuarea multor alte valori.

 

MODESTIE     

Adesea, atunci când atleții și oamenii, în general, ating obiectivele pe care și le-au stabilit, încep să se simtă superiori în termeni fizici, morali, intelectuali și economici, ceea ce îi determină să uite de anumite valori,care cel mai probabil, i-au ajutat să atingă acele obiective: efort, perseverență, respect, autocontrol si multe altele. Din acest motiv avem nevoie ca modestia sa fie mereu prezenta in viata noastra.

Contactoffice@ultimate11.ro
+40 742 079 511
AdresaStr. Valea Aurie, bl.28, ap.52,
Sibiu, Romania 550148

Ultimate Eleven® 2020. All Rights Reserved.