Metodologia Ultimate 11 

 

De a lungul unei perioade de peste 3 ani, echipa managerială Ultimate 11 a obținut și preluat informații și metodologii de la cele mai de succes academii de fotbal la nivel mondial. Informații care ne ajută să ne dezvoltăm pe toate cele 3 planuri, sportiv, economic și social. Toate acestea având scopul de a oferi și de a crea o structură ideală în care copiii din cadrul clubui, se pot dezvolta din punct de vedere sportiv, dar și uman.

Studiind metodologiile celor mai de succes academii de fotbal din lume am concluzionat că trofeele câștigate la nivel de copii si juniori nu reprezintă nimic și ele în nici un caz nu simbolizează valoarea unei academii de fotbal. Ultimate 11 crede cu tărie că din punct de vedere sportiv succesul unei academii de fotbal se măsoară doar în numărul de jucători profesionisti pe care aceasta i-a format, dar și nivelul competiților în care aceștia ajung să evolueze. Acest principiu este împărtășit de mai toate academiile de succes.

TREBUIE SA AI UN ANUMIT TIP DE PERSONALITATE CA SA POTI LUCRA LA ULTIMATE 11

 “ Unul dintre lucrurile pe care le prețuiesc cel mai mult l-am învațat la cursul organizat de Fc Bacelona, mai exact de la directorul sportiv al celor de acolo, Josep Segura. El povestea astfel: “ La Fc Barcelona orgoliu rămâne la ușă. Doar un anumit tip de oamenii pot să lucreze la Fc Barcelona. De la copiii de Under 7 până la echipa a 2- a clubului avem doar antrenorii tineri, în curs de formare, care respectă cu strictețe metodologia noastră. Nu ne dorim un antrenor, fost fotbalist care poate considera că are o reputație de apărat sau un antrenor care își dorește să-și ”facă un nume”, fiind preocupat doar de rezultatele pe care le obține. Noi suntem de părere că antrenorii sunt acolo cu un singur scop, acela de a dezvolta copiii și nu pe ei înşişi. Atunci când ai un antrenor de copii și juniori care este preocupat de recordul său personal, el de fapt folosește copiii în interes personal și împotriva dezvoltării lor. Într-o zi un antrenor a venit și mi-a spus că pentru el este important să câștige, să câștige, să câștige, și i-am raspuns : OK! Ești un antrenor fantastic, dar găsește-ți un alt club.” A povestit în încheiere, Josep Segura.”        

  Samuel Rociu, Președintele și Fondatorul Ultimate 11

De exemplu, în Anglia și Belgia nu există clasamente până la vârsta de 11-12 ani. De asemenea, clubul care publică rezultatele meciurilor până la această vârsta, este sancționat de către federație, considerându-se că acestea nu fac decât să inhibe bucuria și să încetinească procesul de dezvoltare a copiilor. Aceasta fiind una dintre principale măsuri pe care le-au luat în încercarea de a reforma fotbalul englez, iar rezultatele nu au întârziat să apară, Anglia reușind performanța de a câștiga 3 turnee finale la categorii de vârstă diferite, într-un singur an. În anul 2017, ei au câștigat 2 Campionate Mondiale, la Under 20, respectiv, Under 17, dar și Campionatul European la Under 19.

Acestea fiind spuse, Ultimate 11 a înțeles că deși fotbalul este un joc de echipă, pentru a putea forma jucători profesioniști la cel mai înalt nivel, trebuie să ne axăm pe evoluția și dezvoltarea copiilor într-un mod individualizat, fără să neglijăm vreunul dintre cele 4 planuri esențiale: mental, fizic, tehnic și tactic.

Conducere

Echipa de management

Adrian Voina

Antrenor Principal
Contactoffice@ultimate11.ro
+40 742 079 511
AdresaStr. Valea Aurie, bl.28, ap.52,
Sibiu, Romania 550148

Ultimate Eleven® 2020. All Rights Reserved.